Radioklub Triglav

 S53APR, S51A

Pozdravljene članice in člani,

Na radioklubu nadaljujemo s ponedeljkovimi izobraževanji in usposabljanji, še vedno napol v digitalnih vodah. Tokratna tema bo WINLINK,  globalni sistem e-pošte preko radijskih postaj, ki ga poleg radioamaterjev uporabljajo tudi profesionalne in druge službe v svetu na področju zaščite in reševanja.

Denis S56DE, ki ima v našem klubu največ izkušenj in opravljenih ur dela v sistemu WINLINK, nam bo zato:

Denis bo prikazal tudi dejansko vzpostavitev zveze in prenos sporočila  preko radijskih postaj v klubu z uporabo RMS Express v klient in P2P načinu dela, kar boste lahko preizkusili tudi sami.

Po zaključenem predavanju kot običajno sledi pogovor, kjer bo čas tudi za reševanje individualnih problemov, s katerimi ste se morebiti že srečali pri delu v sistemu WINLINK oziroma pri delu s programom RMS Express.

Izobraževanje bo v ponedeljek, 9. 10. 2017, s pričetkom ob 18. uri v učilnici kluba, trajalo bo približno dve uri.

Tudi v okviru sistema zvez ARON je predviden ta način prenosa podatkov in zato potekajo redne mesečne vaje vzpostavljanja zvez v temu sistemu med regijskimi ekipami ARON in državno ekipo ARON, v katerih redno sodeluje iz našega klub kot upravna postaja regijska ekipa S50ALJ. Tak način komunikacije bo po potrebi potekal tudi med regijskimi in občinskimi ekipami. Osnovno znanje in poznavanje dela v sistemu WINLINK je zato ne le dobrodošlo temveč skoraj nujno, da bomo v primerih aktiviranja ARON omrežja ob nevarnostih, nesrečah ali ob vajah lahko aktivno pomagali in se po potrebi vključili tudi s takšnim načinom dela preko svoje radijske postaje.

Lepo vabljeni na izobraževanje v čim večjem številu.
Upravni odbor

Sergej S51ZJ, predsednik