Radioklub Triglav

 S53APR, S51A

RADIOAMATERSKI TEČAJ v  Radioklubu Triglav

Bi radi postali radioamater? Vas zanima radijska tehnika?

Želite svoje znanje elektrotehnike nadgraditi in ga preizkusiti v praksi, z lastnimi izdelki?

Bi se radi sporazumevali preko radijskih valov s sogovorniki po vsem svetu, v vseh možnih jezikih, tudi z radiotelegrafijo ali digitalnimi tehnikami prenosa? Ste se kdaj želeli pogovarjati z astronavti na Mednarodni vesoljski postaji (ISS)?

Za vse, ki ste na katero od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno, bomo v Radioklubu Triglav organizirali tečaj za opravljanje radioamaterskega izpita, ki vam omogoča vse navedeno in še veliko več….

Radioamaterstvo je eden najlepših hobijev. Gojimo ga ljudje, željni preizkušati in raziskovati razširjanje radijskih valov za komuniciranje, konstruirati radijske postaje, antene in druge elektronske pripomočke (preklopniki, SDR sprejemniki, vmesniki, merilne naprave), in spoznavati ljudi širom sveta. Radioamaterske zveze vzpostavljamo po vsem svetu z odbojem radijskih valov od ionosfere, lune, satelitov, meteoritov, nevihtnih oblakov…

Radioamaterji s svojo opremo in znanjem pomagamo tudi ob naravnih in drugih nesrečah. Omogočamo nujne komunikacije v primerih, ko odpovedo ali ko je potrebno dopolniti zveze drugih služb (civilna zaščita…). Radioamaterji opravljamo tovrstno tehnično raziskovanje iz osebnih nagibov, brez gmotnih koristi. Združujemo se v radioklubih, kjer si poleg prijetnega druženja izmenjujemo izkušnje, pridobljene v tem hobiju, se izobražujemo in se skupaj udeležujemo številnih in raznovrstnih svetovnih in lokalnih radioamaterskih tekmovanj.

Tečaj bo potekal vsak torek in četrtek od 18-20h ozrioma 20.30 na Saveljski cesti 50 v Ljubljani.

Tečaj bo trajal predvidoma 12 terminov po 2-3 šolske ure.

Datum pričetka: 23.01.2018

Več informacij dobite na spletni strani radiokluba: www.s53apr.si, v živo vsak ponedeljek od 19h dalje v prostorih radiokluba ali po elektronski pošti s53apr@gmail.com.

Vabljeni vsi, ki vas zanima tehnika, elektrotehnika, vzpostavljanje zvez in še kaj, v družbo raznolikih ljudi, med katerimi so tudi znani igralci, poslovneži, državniki, astronavti…