Radioklub Triglav

 S53APR, S51A

Izpit za pridobitev radioamaterskega dovoljenja

Izpit za pridobitev radioamaterskega dovoljenja bo :

  • ta petek 17.3.2023 ob 18h
  • v prostorih ŠC PET – https://www.scpet.si/ in sicer v veliki učilnici št. 10 – naslov: Šolski center  za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana –Celjska ulica 16, 1000 Ljubljana

Prosim, ne pozabiti prinesti podpisane:

  • prijavnice za izpit
  • vpisnice v Radioklub Triglav

Glede izpita, na izpitu imate lahko pisalo, kalkulator, svinčnik in radirko :P. Gradivo ni dovoljeno. Vprašanja so nova, so taka, kot ste jih imeli na ponavljanjih. Vprašanj je 60 za A, možnih je 60 pik, za opraviti potrebujete 36 pravilnih odgovorov. Rešuje se 90 minut.

Ker vas je ogromno – predvidevam med 40 in 50 izpitnikov, boste rezultate dobili po emailu, ko popravimo pole čez vikend in boste lahko potrdila prevzeli na S53APR oziroma tistim, ki ste iz oddaljenih krajev, bomo na naše stroške ta potrdila poslali po pošti, če ne bo drugače šlo – smo kar fajn a ne :

Tisti ki boste opravljali še izbirni predmet iz Morsejeve abecede bomo to storili ob 20h v prostorih Radiokluba. Potrjene imam 3 izpitnike. Če ste se premislili pa mi prosim javite.
 
Hitrost za sprejem boste povedali, bom pripravil različne osnutke 5, 10, 15, 20 wpm.
Kako bo potekal pa piše tukaj:
 
Če ste vadili oddajo na svoji opremi jo prinesite s seboj, da vam bo lažje, delo na drugem tasterju je lahko popolnoma drugačno kot ste navajeni doma.
Za osebe z gibalnimi omejitvami bomo poskušali poskrbeti, da lahko pridejo z avtomobilom do šole, pokličite me, da se zmenimo.

 

Izpit za pridobitev radioamaterskega dovoljenja je vstopna točka v lep svet radioamaterstva. Vse se začne resno šele po izpitu, tako da upam, da se boste odločili in sodelovali v delu iz kluba z mentorji in se oglasili kaj na klubu za druženje in izboljševanje znanja. Prvih par sto zvez je pametno narediti z mentorjem, da osvojite veščine, potem pa gre tudi samostojno lahko. Drugače je pot bolj trnova 😛

 p.s.

Dodatni rok bo predvidoma v roku 7 do 14 dni, odvisno kako se bomo v komisiji zmenili, bomo pa to vedeli že po tem vikendu.

radioamaterska licenca